Prajitura cu crema de zahar ars si mere

de geoline in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 8510 vizualizari

 

Este a doua oara cand fac aceasta reteta de care m am indragostit:)) Prima data a fost sub forma de tort , pe care l am imbracat in frisca. Acum am zis sa o fac sub forma de prajitura, insa de data aceasta nu am avut frisca si am lasat o asa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel
  • 200 g zahar
  • 4 mere potrivite
  • Pentru crema de zahar ars
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • praf sare
  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 5 linguri apa
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 100 g faina
  • jumatate plic praf de copt
  • praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zahar ars si mere:

Pentru caramel topim zaharul pana devine lichid si limpede. Il intindem direct in tava, repede pentru ca se intareste. Merele le curatam de coaja si le taiem felii mai groase . Asezam feliile peste caramel. Dam la cuptor pentru 20 minute pentru a se inmuia putin merele.(poza 1 si 2)

Intre timp pregatim crema de zahar ars. Batem oualele cu zaharul pana isi tripleaza volumul, apoi adaugam laptele si esentele. Scoatem tava cu mere  si turnam peste compozitia de crema, dam din nou la cuptor pentru 35 minute sau pana cand crema este inchegata, insa nu foarte tare.(poza 3 si 4)

Pentru blat se bat oualele cu zaharul pana isi tripleaza volumul, se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt, aromele si sarea. Se toarna peste compozitia cu crema de zahar ars si se da la cuptor pentru 20 minute.(poza 5 si 6)

Se lasa la racit. Apoi se rastoarna cu grija pe un platou. Astfel crema de zahar ars si merele vin deasupra, siropul de zahar ars insiropeaza blatul. Se da la rece peste noapte, se serveste a doua zi.

Este recomandat sa se imbrace in frisca:))

TIPS-URI

1

Eu am facut intr o tava mica , pentru o tava mai mare se dubleaza cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zahar ars si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere